Tuesday, December 9, 2008

Kerenah Semester 1...

Asslamualaikum... kesekian kali ana kembali lagi untuk update blog nie.. petang tadi kuar jalan ngan kawan lama (pait ngan acap saleh ).. da dah tnya bila nak update.. keynah pon dok tnya.. ok ar.. tapi blur la plak nak tules pa.. erm.. so far.. cuti nie x ngulang g,, jus ulang juz 11 yang depan ja... huhu.. rasa bersalah la plak.. tapi kan.. take time kot.. erm.. nak kongsi pa lak kali nie.. ok la nak wat ringkasan untuk sepanjang sem1 kat dq nie.. untuk sesapa yang mngkin berminat nak masuk kan.. so dapat ar briefing awal sket.. bg yang len leh la kongsi pengalaman kan.. erm.. x lama g dak sem 1 nak daftar dah
kalu xsilap 28/12/2008 kot.. ehhh. bila tep rasa sat la plak taun 2008 nie.. ok la.. sambung cta.. untuk sem 1 nie mungkin akan jadik kejutan budaya untuk menghafal 2.. tapi kena ingat orang yang terpilih x sama ngan bdak lepasan spm yang len kos dorang nie diambil kira dalam bebrapa minggu pas cuti after spm.. bima'na.. dapat la isi masa lapang 2 untuk menghafal..erm pas2 lak.. tempat kat dq nie bes gak ar.. tempat da sejuk mata memandang jus ana x penah g swimming kat tasik 2.. hehe..teringin gak.. bekas lombong orang kata.. ok lah then.. bilatime masuk 2 punya la baik PERKEMAT (Persatuan Kebajikan Maahad Tahfiz) dorang wat mcm2 program untuk menambah motivasi para bakal penghafal quran.. ada yang nama Ribathul Mawaddah, HAFAS, Interfame, mantop n mcm2 g la.. dalam 2 ada kuliah agama, teknik hafazan dll yang mantop2 g.. wah mang bes la.. dari s2 la dapat mcm2 thaqofah agama.. huhu.. bukan pa.. kat dq nie kurang sket kuliah pas mahrib kos time afdhal nak hafal time pas maghrib ar.. so melalui program ni ar nak tambah ilmu.. ermmm... pas2 bila dah habes suma 2 kira asyek dok hafal ja la.. kalu ikut silibus kena 5 muka sehari,, tapi orang kata mang cam2 tapi x pun sebenarnya.. slow2 ar.. kalu sari 3 muka at least sempat gak nak habes.. tapi lambat set ar.. kalu bleh 4 muka sehari mang standard ar..ana dulu kira cepat gak ar.. tapi bila mai sem 2 lambat sket mungkin sebab muqorar bnyk sangat kot.. sisten da sem1 kena habes 10 juzu' then sem 2 kna habes 12 juzu n sem 3 selebihnya.. cukup kot setakat nie.. kot ada yang berminat leh la tanya lebeh sket kat komen 2.. ok see ya.. ilal liqo ma'aas salamah..

2 comments:

.::annemishi::. said...

wawawa...cam best jaa.. ^^..keep it up.. ang msti knal helmi kan? dak skolah ku yg skali dq tuh..aku da link blog dia..cri aar kt blog ku..

technology said...

ganjiang240
moyan463
juque290
goujian398
pier362